Friday, 23 September 2011 | By: nizam_badboy91

GRADUATION DAY

Teringat masa graduation hari tu bila tak buat kerja,, tersenyum la sorang2,, macam orang gila pown ada. kan



  
Yang best,, dapat bunga dari parents,, siap bear lagi tu.. Kami berkumpul dulu, dengar taklimat ringkas, pastu baru masuk dewan,, rasa bangga sangat masa masuk dewan perdana tu..
Rope emas = budak medic
Rope silver = budak engineering
Rope ungu = budak biotechnology
Rope merah+ungu = budak dentists

Masa pengarah MARA bagi ucapan,, kami ni asyik bersembang kat belakang,, biasa la,, dah lama tak jumpa,,lepas ni pown semua akan pergi ikut haluan masing-masing,, yang akan fly.. Siap ambik gambar lagi time tu..

Perasaan bangga menjadi pelajar IB WORLD SCHOOL, MARA COLLAGE BANTING bila Puan Noraini,, pengarah KMB mengumumkan keputusan peperiksaan kami,, hampir kesemua point batch Kami lebih tinggi dari purata dunia.. itu baru dikatakan WORLD SCHOOL.. I LOVE KMB..

Masa nak naik pentas tu ada la sedikit rasa gemuruh,, dah la karpet dia tebal gilar,, nak jalan pown susah,, kasut pown tenggelam dalam karpet tu.. rehersal tak buat,, so ambik diploma tu dengan cara sendiri la.. berhenti sana sini,, tak tentu,, tunduk sana sini.. mai je kat aku,, tunduk pown tak.. aku tak tau nak tukduk kat mana.. ambik dan turun je.. ada kelas yang dok bergambar masa orang lain naik pentas la.. punya la semangat kelas tu berkobar-kobar time tu..

dah habis bagi diploma tu,, VIP pown balik,, tiba la masa kami bergambar secara besar-besaran.. aku pilih port baik sekali,, hujung sekali,, nanti nak cari senang.. tiba-tiba Syed datang,, tup-tup,, dia kena pergi row belakang,, kira aku berdiri hujung sekali balik la.. datang pulak saiful,, tup-tup,, dia pown kena pergi row belakang,, sekali lagi aku berdiri hujung sekali.. yeye..

habis je sesi bergambar,, masa bersama MARA pulak, tapi untuk budak yang dah sain perjanjian dengan mara la.. NUMed ni,, tengok je la.. katanya nanti nak buat.. sampai sekarang masih menunggu.. ntah-ntah lepas raya baru panggil kowt.. habis je masa dengan MARA,, tiba la masa kami dengan cikgu,, Ms Shereen dan Sir Fadzlanor.. time tu la nak bergaya.. rasa sedih pulak,, dah habis masa bersama diorang,, dah tima masa kami ikut haluan kami,, cikgu pulak still di KMB,, ada masa,, aku akan pergi jumpa cikgu,, yang dah mendidik aku sampai tahap ni.. THANK YOU TEACHERS!!!

1 comments:

Sher said...

Akmal!! I will miss you too.. and will be in KMB InsyaAllah for quite some time.. dtgla melawat kami.. sorryla I wasn't around the other day.. Hope we'll meet again..

Post a Comment